Uitgesteld: Bosbaden en yoga
Shinrin-yoku noemen ze het in Japan: bosbaden. Het regelmatig nemen van een 'natuurbad' leidt tot een betere fysieke, mentale en emotionele gezondheid.


Nederland is een van de verstedelijkste landen ter wereld. We brengen een groot deel van onze dag binnen - in onnatuurlijk licht - achter beeldschermen door. Via die beeldschermen zijn we met de hele wereld verbonden - behalve met de natuur. Stress, oververprikkeling, burn-out... Wie heeft er tegenwoordig niet mee te maken? Tegelijkertijd laat onderzoek zien dat de natuurlijke omgeving van het bos een helende werking heeft op ons welzijn. Een bosbad verlaagt de bloeddruk en hartslag, reduceert de productie van stresshormonen, verbetert het immuunsysteem en onze cognitieve vermogens en vergroot onze creativiteit en ons algehele gevoel van welzijn. Tijd voor een bosbad dus!


Wat gaan we doen?
We starten de dag met yoga en meditatie op een mooie plek in de natuur, om te aarden en al onze zintuigen alvast te activeren. Na een kop thee en iets lekkers starten we ons 'bad'. Tijdens het bosbaden gaan we bewust vertragen.


We nemen de natuurlijke omgeving van het bos met al onze zintuigen waar: horen, zien, ruiken, proeven en voelen worden allemaal geprikkeld. Zo versterken we tijdens onze wandeling onze verbinding met de natuur om ons heen - en vinden we via die natuur ook de verbinding met onszelf terug. Tijdens de wandeling zal Yvonne (bosbadbegeleider en wandelcoach) je begeleiden om verbinding met het bos te maken. 


De telefoons gaan uit en de zintuigen gaan aan!


Investering: € 45,00. Dit is incl. thee, fruit en iets lekkers (let op: lunch dien je zelf mee te nemen)
Wanneer? Zondag 17 mei, van 9.00 uur tot 13.30 uur
Waar? Een mooie bosrijke locatie in Noord-Brabant, nabij Tilburg

Aanmelden: meld je aan via e-mail of Whatsapp. Je ontvangt vervolgens een betaalverzoekje. Zodra de betaling is voltooid is je plaats in de workshop gereserveerd! Natuurlijk mag je ook altijd mailen of bellen als je nog vragen hebt.