"What the mind has forgotten, the body remembers long after" - Lilian Folan

Amanae Transformerend Lichaamswerk


Hoe zou het zijn, om thuis te komen bij wie je werkelijk bent? 

Amanae is een effectieve en bijzondere vorm van emotioneel en energetisch lichaamswerk, die spanningen en geblokkeerde emoties (energie) in het lichaam los maakt en je hart opent. Amanae doet het vuur van je persoonlijke kracht weer ontwaken, waardoor je je fysiek, mentaal en emotioneel weer VRIJ voelt.


Voelt het alsof je ergens in je leven bent vastgelopen?

Energie gaat vastzitten in het lichaam op het moment dat je stopt met ademhalen. Dit gebeurt meestal op momenten in ons leven dat emoties te heftig zijn om op dat moment toe te laten en te voelen: veelal in onze vroege kindertijd, tussen ons eerste en zevende levensjaar. We hielden onze adem in of vonden een andere manier om onze boosheid, angst of bijvoorbeeld verdriet te onderdrukken om met de situatie om te kunnen gaan. Gedurende de tijd gaat die emotie vastzitten in ons lichaam, waar het zich uit als fysiek of mentaal ongemak of uiteindelijk zelfs ziekte. Of we blijven een bepaald gedragspatroon uit onze jeugd herhalen, omdat dit gedrag er op dat moment voor zorgde dat in onze behoeften werd voorzien (we voelden ons bijvoorbeeld veilig of werden beloond met liefde). Als volwassene kan dit gedrag ons echter in de weg gaan zitten en ons belemmeren ons leven vrijuit en in vrijheid te leven.


Omdat we zo goed zijn in het onderdrukken van onze 'negatieve' emoties, is er uiteindelijk ook geen ruimte meer om de positieve toe te laten: we zijn niet meer in staat om de energie van vreugde en liefde onbevangen door ons heen te laten stromen, omdat we zo verstopt zitten met angst, boosheid, schaamte, verdriet of belemmerende patronen. Zonder schaduw is er echter ook geen licht. Om onze levensenergie weer vrijuit te kunnen laten stromen, is het daarom belangrijk oude pijn en trauma toe te laten. Door ze simpelweg te voelen, bevrijden we deze vastzittende energie en daarmee onszelf: alsof je een zware winterjas van je af laat glijden en lichter door het leven kunt.


Hoe werkt Amanae Lichaamswerk?

Amanae combineert diepe aanraking met bewuste ademhaling en energiewerk om naar vastzittende energie, oude, vastgesleten patronen en trauma uit het verleden te gaan. De (soms stevige) aanraking, in combinatie met jouw ademhaling en aandacht openen de zogenaamde 'energiepoort' waar de blokkade zich ophoudt - energie kan weer ongestoord doorstromen en jij voelt je lichter en vrijer.


Amanae is geen praattherapie. Als je al lange tijd met iets rondloopt, heb je er waarschijnlijk al heel vaak over nagedacht en gepraat. In je hoofd heb je het onderwerp al van verschillende kanten belicht. Bij Amanae gaan we juist uit ons hoofd en in ons lichaam. Want trauma kan namelijk nooit volledig geheeld worden als we het lichaam buiten beschouwing laten. Het verhaal doet er bij Amanae eigenlijk niet zoveel toe: dat is allang voorbij. Het gaat over de stressreactie die op dit moment nog heel erg levend in je lichaam aanwezig is en ervoor zorgt dat je met een bepaald deel van je leven niet goed verder kan - of je je nu kunt herinneren waar dit gevoel vandaan komt of niet: "It's not the snake bite that kills you, what has happened cannot be undone. It is the venom, pouring through your system that takes your life" (Dr. Wayne Dyer).


Waar kan Amanae Lichaamswerk bij helpen? 

Amanae kan bij veel verschillende klachten uitkomst bieden. Doordat het energieblokkades in je lijf opheft, ga je meer flow in je leven ervaren, waar je voorheen 'vast' zat: je komt dichter tot jezelf. Voorbeelden waarbij Amanae je kan helpen: 


 • Het loslaten van oude trauma’s
 • Stress en burn-out
 • Rouwverwerking
 • Het gevoel niet goed genoeg te zijn
 • Moeheid, hervinden van je vitaliteit
 • Het doorbreken van belemmerende patronen
 • Uit je hoofd en in je lichaam stappen
 • Het transformeren van onderdrukte emoties, zoals boosheid, verdriet, schaamte, angst
 • Het activeren van ons zelfhelend vermogen
 • Verlatingsangst of angst voor afwijzing
 • Grenzen stellen
 • Het hervinden van je innerlijke kracht, je plek innemen in je leven en in de wereld


Hoe ziet een Amanae-sessie eruit?

Tijdens de behandeling lig je op een massagetafel. Ik oefen met mijn handen druk uit op bepaalde punten (energiepoorten) op je lichaam, terwijl jij met je aandacht en je ademhaling naar ditzelfde punt toe gaat. Hierdoor brengen we samen de blokkade naar de oppervlakte van je bewustzijn. Ik begeleid je om bij deze blokkade te blijven en de emotie of fysieke sensatie volledig te doorvoelen, zodat je die vervolgens kunt loslaten. Ik werk intuïtief en ben tijdens de behandeling volledig afgestemd op jou, zodat ik weet welke delen van jouw lichaam op dat moment aandacht vragen. Voor het slagen van de therapie is het belangrijk dat jij er met je ademhaling en je aandacht volledig bij bent. Jij bent uiteindelijk je eigen genezer, want alles wat je nodig hebt om te helen zit al in je - ik faciliteer alleen.


Na de behandeling

Na de behandeling nodig ik je uit om zoveel mogelijk in je lijf en uit je hoofd te blijven. Zo blijf je weg uit de analyses, oordelen en verhalen die ons hoofd, ons 'denklichaam', zo graag maakt om alles overzichtelijk en veilig te houden en het in een bepaald hokje te stoppen. En zo kun je alles wat we tijdens de sessie gedaan hebben integreren in je systeem. Ga de natuur in, ga lekker in bad, of zorg dat je in ieder geval een paar uurtjes voor jezelf hebt thuis - maar blijf zoveel mogelijk in stilte, weg uit je hoofd en dichtbij de fysieke sensaties in je lichaam, de emoties die naar boven zijn gekomen of de energie die je (weer) voelt stromen - of juist bij de leegte die je ervaart ('ik voel niks'). Alles is mogelijk en alles is precies goed voor dit moment. Breng je adem naar de fysieke sensaties in je lijf. Naar de emoties die je aandacht vragen. Of naar de leegte: hoe is dat voor je? Om helemaal 'niets' voelen? Kun je daar met je adem en aandacht blijven? Zonder erover te oordelen? Uiteraard ben je altijd welkom om naderhand contact op te nemen als je vragen hebt naar aanleiding van de behandeling.

 

Is Amanae Lichaamswerk voor iedereen geschikt?

Amanae is niet geschikt voor mensen die aan psychoses lijden of een verleden hebben met psychoses. 

"Gela is an incredibly warm person. With her loving attention and authenticity she provides a safe space where I can give in to whatever wants to arise. I've already been in five Amanae sessions. Guided by her sharp intuition Gela easily attunes to what I need. It has been beautiful, rough, confronting, liberating and healing" - Bastiaan M. (client Amanae Transformational Bodywork)